factsheet

ShotKings International B.V.

Gevestigd Alphen aan den Rijn, Holland                               

 

Ontwikkelaar van:

Shot up! shooter

 

Opgericht:

Oktober 2008

 

Socials:

Facebook

 

Adres:

Sterkenburg 63

2402 RE Alphen aan den Rijn

Holland

 

Telefoon:

++31 (0)6 154 691 15

 

Mail:

Informatie:   info@shotkings.com

Verkoop:       sales@shotkings.com

 

Omschrijving:

Shot up! is de enige shooter in originele doktersspuit.

Inhoud                             : 20ml.

Smaak                              : Kersen met chilipeper (kersenbonbon met een bite)

Alcohol                             : 14,5% vol.

Eenmalige sluiting        : ja

Omverpakking              : koker 20 stuks

ShotKings International B.V. heeft de E.U. geregistreerd vormmerk-bescherming voor een shooter in injectiespuit in 4 drankklasse.

 

Historie Shot up!

In de 10 eeuw was Alphen aan den Rijn geen gemeente maar een gebied met de naam Alphen. Het was toen een pleisterplaats voor postrijders en handelsverkeer over de Rijn. In 1114 was de bouw van de nieuwe stenen kerk gereed. Na de brand in 1619 werd deze kerk de “Oude Kerk” genoemd.

In het jaar 1220 werd in de Abdij van Rijnsburg een Jenever gestookt. Dit was bij de monniken in Alphen bekend echter was het verboden te kopen. Vrouwe Lieseline Geertruijda van Balthen smokkelde deze Jenever in kleine koperen buisjes naar de “Oude Kerk” in Alphen. De monniken drukten de buisjes leeg met een stokje en het koper konden ze gebruiken om sieraden te maken.  

Deze eerste vorm van een spuit bleef echter onopgemerkt ……

De Delftse medicus Reinier de Graaf maakte in 1668 een bronzen spuit, dit wordt gezien als de eerste injectiespuit. Ook deze uitvinding werd door niemand opgepakt. De eerste bruikbare injectiespuit staat op naam van Charles Gabriël Pravaz uit Lyon. Hij maakte in 1852 een glazen spuitje met een schaalverdeling op de zuigerstang. Deze versie werd wel opgepikt en het ontwerp verspreidde zich snel door Europa voor allerlei medische toepassingen.

In 2008 heeft ShotKings deze origineel Alphense vinding nieuw leven in geblazen, de combinatie van een spuit met een alcoholische drank. De “shooter in injectiespuit” is inmiddels een begrip in het uitgaansleven geworden.

Pictures:

Video:

Logo’s en icons:

Artikelen:

Links: